penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Saturday, July 30, 2016

Syawal 2016

Assalamualaikum...

Haa gitu... lama giler tak hapdet blog. Apa punya malas la..ni pun sebab tak boleh tido, barulah teringat nak hapdet pasal raya. Syawal pun tak lama lagi nak melabuhkan tirai dah. Masih mood beraya ke korang? Aku.. emmm tetap mood raya. Every weekend ada je jemputan open house. Sampai tak sempat nak buat open house kat umah. Sekali je lah ari tu boss dan kengkawan opis hubby datang beraya.. nak jemput kengkawan aku pun tak sempat. 

Esok dan lusa pun jadual open house dah penuh dari tengahari ke malam. Alhamdulillah.. rezeki. So, berbalik pada citer raya.. entry dah basi giteww.. citer basi memang sinonim ngan aku sejak dua menjak ni. hahahah... Ok, iolls tahun ni turn raya kat Johor.. walau hati gundah sket coz memikiorkan semua adik beradik aku balik raya Langkawi... ada unsur jealous disitu.. huhu tak dapat kumpul ramai-ramai ngan sedara mara dan adik beradik. Tapi aku tetap cekalkan ati.. mesti ikut turn.. Johor pun family aku gak.. tak kurang pun kemeriahan raya kat sana.. sampai raya keempat kelima pun berjalan raya lagi.. haa amik ko!

Weolls balik Johor hari Ahad tu. Saja je alang-alang Johor tu setanah jer..tak perlu nak lalu laut bagai, balik la lewat sket. Sebab utama nak settlekan hal2 rumah dulu.. basuh baju, kasut sekolah anak dulu.. kemas2 umah dulu.. takdelah balik dari raya ko keletihan nak settlekan semua. Alhamdulillah.. Ahad tu jalan clear.. 4 jam dah sampai Johor.. hahah... Persiapan kat Johor sebelum raya tak banyak sangat.. kemas2 umah.. masuk kuih dalam balang.. langsir semua ibu dah tukar. Kami sempat gi final shopping raya lagi kat Aeon dan JPO.. kikikiki... malam raya cam biasa tolong ibu anyam ketupat, tapi tak juga pandai-pandai. Sudahnya aku jadi teman sembang ngan ibu jelah. Apa ke bengap sangat aku ni, susah nau nak anyam ketupat guna daun kelapa tu. Well iolls orang Kedah.. anyam ketupat palas cek retilah.. so malam raya tu aku dan ibu tido kul 5 pagi.. then bangun subuh balik.. Dari malam ke pagi memasak rendang dan lodeh. Ya Allah penat giler.. tapi iolls still maintain okay dipagi raya... 

 My Anak dara dipagi Syawal. Baju raya memang tak tempah baru. Ni baju buat masa kenduri kawin anak sedara aku bulan Mac ari.. kita recycle jer..

 With my one and only son..




Layannn.. heehehe

Bersama hero-hero kesayangan hamba.. 


 Gambar raya ni dah comel dah.. tapi si Qaireen pulak boleh naikkan kaki dia camtu.. grrr...


 Yang ni pun oklah..

En suami dan kembar dia.. kembar tapi tak seiras dan tak sesaiz.. heheheh jgn marah ye en. hubby sayang..
 


 Bersama my biras.. isteri pada kembar suami tadi..



 Cinta hati cek..



 Family photo sebelum kuar gi beraya..


 Jom beraya.. orang sebelah jeling2 giteww..



 Ini raya kedua.. beraya ke Pontian/Rengit..

 Tuan tanah berselfie.. mohon jangan muntah ijau yer..



 Boss kecik nak beraya.. kekekek..


Almost 4 jam dari JB ke rumah Mak Mun di Pontian.. huhu.. kebas bontot.. dah macam nak balik KL. Jem teruk baik highway mahupun jalan dalam.. bertabahlah kami...

 Raya ketiga.. dah ready nak gi beraya lagi..

 My little angels..




 Aktiviti wajib sebelum kuar beraya hahahha... gi beraya area JB jer.. then lajak ke Pulai visit my BFF yang baru bersalin before raya ari tu. Akhirnya, Lileen dapat gak baby girl..

 Baby comel ni diberi nama Jannah Arianna Maritza..

 Bestnya dukung baby.. teringin pulak nak baby lagi huhu.. masa dukung baby Jannah ni Ammar ngan tido.. bila dia jaga ibu tunjuk gambar ni, mengamuk dia tak nak baby lain.. dia jer baby katanya.. tetiba terpadam niat ibu nak tambah anak kekekek...

With my BFF.. rindu sangat ngan dia ni.

Tu jelah citer Syawal 2016.. Hari sabtu kami dah berangkat balik ke Klang.. Oh ya lastly wanna share gambar my family kt Langkawi.. color theme sama cam kami.. royal blue.. yeah.. all royal blue team mendarat di Langkawi..one royal blue family berada beribu batu di Johor.. utara selatan giteww... redha jelah..

Love all of you.. rindu dari kejauhan.. tapi sempat ber Skype ngan diaorang semua di pagi raya.. nasib baik ada Skype dapat mengubat rindu.. ala macam dok obersea giteww.. kah kah kah..

Ok, korang. Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin yer..